Generalități

Liposucția este procedura chirurgicală care îndepărtează depozitele de grăsime localizate care nu răspund suficient de bine la dietă și exerciții fizice. Rezultatul este o uniformizare și conturare corporeala.

Aceasta poate fi folosită în zone cum sunt: abdomenul, soldurile, coapsele, zona fesieră, bărbia, sâni, genunchi, brațele, spate.

liposictia

Anatomia

Grăsimea este formată din adipocite, care cresc în volum cu luarea în greutate. Liposucția scade numărul adipocitelor din zona tratată.

Grăsimea subcutanată are o anatomie specifică fiecărei zone. Aceasta are densități și lobulatie diferită în funcție de zonă și de asemenea țesutul fibros și septele care segmentează grăsimea sunt diferite în funcție de zonă. Acest lucru este important de știut, pentru că tehnica chirurgicală diferă în funcție de anatomia fiecărei regiuni tratate.

De ex: la nivelul abdomenului, grăsimea este dispusă pe 2 straturi, unul profund și unul superficial. Stratul profund este ținta liposucției și este bine că stratul foarte superficial de grăsime să nu fie violat. Astfel, o tehnica greșită, duce la apariția de complicații cum sunt neregularități, cicatrici aderente sau chiar probleme de vascularizație a pielii. Totodată, păstrarea stratului superficial, înseamnă că liposucția nu are efect asupra diformităților cum e celulita.

Cauze și condiții

Zona abdominală inferioară, șoldurile, coapsele sunt zone predispuse la formarea de depozite de grăsime. Acestea au tendință să nu dispară în ciuda eforturilor pacientului. Liposucția poate ajută în aceste zone, realizându-se un contur uniform și plăcut estetic.

Este important de ințeles că liposucția nu este o metodă de a slăbi ci o procedură adjuvantă pentru persoanele care au făcut eforturi să slăbească, dar anumite zone sunt neresponsive.

Mai există o categorie de persoane de sex feminin care au o dispoziție a grăsimii corporeale dictata genetic. Este vorba de tipul gynoid (formă de pară cu solduri și coapse foarte mari). Această categorie beneficiază în mod special de acesta procedură, pentru că dieta și sportul ajută într-o măsură foarte mică.

La nivelul gușei, depozitele de grăsime și laxitatea pielii de apar odată cu înaintarea în vârstă. Acestea răspund greu sau deloc la dietă și exerciții. Liposucția, pe lângă că îndepărtează grăsimea, ajută și la tonifierea pielii în zona tratată.

Ginceomastia, la bărbați, este o patologie ce răspunde bine la tratamentul cu liposucție.

Prima vizită la medic

 • Medicul vă va pune întrebări despre starea d-voastră generală de sănătate, medicația care o luați și stilul d-voastră de viață.
 • Apoi va urma consultația: medicul va analiza zonele care doriți să le tratați, va evalua calitatea pielii, elasticitatea, vergeturi și eventuale cicatrici. Va palpa zona pentru evaluarea grosimii stratului adipos. Abdomenul va fi palpat în profunzime pentu identificarea diastazisului sau a eventualelor hernii abdominale.
 • După care va fi explicată pe larg procedura, rezultatele așteptate, dar si ce trebuie să faceți înainte și după operație. Tot acum va fi discutat si prețul.
 • Medicul vă va da o listă de analize ce trebuie efectuate înainte de operație.

Intervenția chirurgicală

Veți veni la clinica in ziua operației îmbrăcat/ă lejer. Medicul curant si anestezistul vor discuta din nou cu dumneavoastră. Veti completa fisa medicală. Veți fi marcat/ă pentru a identifica zonele de intervenție.

Apoi veți fi condus/a la sala de operații. După efectuarea pregatirilor va începe anestezia și apoi procedura in sine.

După terminarea operației va vom pune o contenție specială pentru zona tratată și veți fi condus/ă in salon. Dacă procedura se limitează la 2-3 zone de tratament, in seara aceleiași zile veți putea merge acasă. O procedura mai extinsă poate însemna o anestezie generală și spitalizare peste noapte.

Sistem Liposucție LIPOSURG

Liposurg nouvag
Ce este LIPOSURG? Este un sistem de ultimă generație care combină două sisteme independente într-unul:

 1. Pompa de infiltrații
 2. Power-assisted liposuction cannula, canula de liposucție cu mișcare rectilinie alternativă

Avantajele procedurii cu Liposurg:

1. Incizii mai mici și traumatism operator redus

 • Este o procedură minim invazivă, folosind incizii sub 0.5 cm.
 • Sistemul are canule mai subțiri decat cele folosite la liposucția convențională ceea ce înseamnă incizii mai mici și traumatism operator redus.
 • Vibrațiile desprind grăsimea în mod atraumatic și o lichefiază pentru a obține un rezultat mult mai uniform decat cu procedura convențională; în plus structurile ca nervii, vasele de sânge și țesutul conectiv nu sunt afectate de procedură. Acest lucru se traduce prin recuperare postoperatorie mai rapidă.
 • Inciziile foarte mici devin practic invizibile în timp.

2. Riscuri scăzute de complicații

 • Procedura se poate face doar cu Anestezie Locala, scăzând astfel riscurile și posibilele complicatii legate de anestezie.
 • Sistemul poate fi folosit în zone mai dificile ale corpului (fata, gât, brațe, gambe etc) datorită profilului crescut de siguranță.
 • Procedura permite o recuperare mai rapidă. Postoperator vom avea mai puțin discomfort mai puține edeme și vânătăi, iar pacienții pot reveni mai rapid la activitățile lor zilnice.
 • Acest sistem permite scurtarea timpului de intervenție crescând astfel siguranța acestei proceduri.

3. Durere cu mult redusă față de liposucția clasică

 • Durerea este redusă deoarece acest dispozitiv folosește vibrții care “păcălesc” nervii și aceștia nu mai percep durerea.

4. Eficacitate crescută

 • Aspirarea grăsimii folosind această tehnică lasa adipocitele (celulele grăsoase) intacte, făcând astfel posibil transferul de grasime cu un maxim de viabilitate al grăsimii recoltate. (Acest lucru este in mod deosebit important pentru pacienții care nu dispun de rezerve mari de grăsime) Putem augmenta sânii sau fesele folosind acest sistem, cu rezultate optimizate.
 • Rezultatele acestei proceduri sunt permanente, atat în cazul liposucției simple cât și în cazul liposucției combinate cu transfer de grăsime.

Ce trebuie să știți după operație

 • Contenție va fi purtată cel puțin o luna, in permanenta.
 • Aproximativ 72h după operație va curge o secreție serosangvinolenta la început și apoi seroasa din inciziile de acces.
 • Va puteți aștepta la o durere moderată, care cedează la tratamentul prescris.
 • Veti primi o rețeta cu antibiotic și medicamente pentru durere.
 • A doua zi veți veni la control.
 • Zona tratată va fi edematiata și vor apărea echimoze. Acestea se retrag in cea mai mare parte in următoarele 2 săptămâni.
 • Începând de a doua zi va încurajam sa va plimbați și sa va mișcați, dar trebuie evitat efortul.
 • Efectul final se poate aprecia la aproximativ 6 luni.
 • Pe perioada recuperării este posibil ca zona tratată sa fie ușor amorțită, dar acest lucru se rezolva in timp.
 • Este important de înțeles ca, pentru a ajunge la efectul dorit, uneori este nevoie de mai multe intervenții.

Înainte / După operația de liposucție

Complicații posibile

Sunt rare, dar pot apărea:

 • Infecție
 • Sângerare
 • Leziuni vasculonervoase

Pret de la 1700€

FORMULAR PROGRAMĂRI DR. OȚEL ANA  Ai apelat la serviciile dr. Ana Oțel? Lasă un comentariu cu feedback-ul tău.

  Salut! Sunt dr. Ana Oțel. Cu ce te pot ajuta?
  Call Now ButtonClick pentru apel telefonic