Tratament Riduri și Șanțuri cu Acid Hialuronic

Generalități ale Acidului Hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță larg răspândită în organismul nostru. Ea se găsește în mod special la nivelul pielii, ochilor și articulațiilor și are rol de lubrifiere și hidratare. Peste 50% din acidul hialuronic din organism se găsește în piele. Odată cu înaintarea în vârstă concentrația acestei substanțe scade dramatic ducând, printre altele, la pierderea elasticității pielii și apariției ridurilor fine.

Injecțiile cu acid hialuronic pot contracara aceste efecte ale îmbătrânirii pielii. Mai mult decât atât, acidul hialuronic poate fi folosit și pentru volumizare, înlocuind grăsimea și masa osoasă care se resorb cu vârstă, în special la nivelul fetei

Descriere – Acid Hialuronic

După cum bine știm, există o gama foarte variată de produse cu acid hialuronic pe piață. De la creme, seruri, măști la comprimate și soluții injectabile. Este important de știut că toate aceste produse conțin într-adevăr acid hialuronic dar este acid hialuronic liber.

Ce înseamnă asta? că produsele au efect, dar pe termen foarte scurt. Acidul hialuronic liber este biodegradabil și se resoarbe în aproximativ 3 zile. Aici apare diferența cea mai remarcabilă între produsele de tip creme și fillerele cu acid hialuronic.

Fillerele cu Acid Hialuronic (AH) conțin acid hyaluronic cross-linkat. Asta înseamnă că, la nivel molecular, lanțurile de acid hialuronic sunt legate chimic între ele pentru a întârzia biodegradarea. Astfel, cercetătorii au obținut un produs ce oferă o hidratare puternică și de durată. Efectul fillerelor poate varia de la 6 luni la aproape 2 ani în funcție de tipul de acid hialuronic folosit.

Există mai multe tipuri de Fillere cu AH pe piață de la mai mulți producători. Fillerele cu AH se deosebesc prin concentrația de AH și mărimea moleculelor.

Toate fillerele cu AH sunt sub formă de gel dar avem produse mai fluide, ușor de modelat și ce oferă mai multă hidratare decât volum și produse mai rigide care oferă susținere și structură pe lângă hidratare. Între acestea sunt produse intermediare cu vâscozitate medie.

Prima vizită la medic

Alegeți întotdeauna un medic specializat pentru astfel de tratamente. Chiar dacă este o procedură minim invazivă, necesită pregătire și experiență pentru a obține rezultate naturale și pentru a evită complicațiile.

Medicul trebuie să cunoască foarte bine anatomia fetei și anatomia îmbătrânirii fetei pentru a alege AH potrivit pentru locul potrivit.

La consultație medicul dumneavoastră va face o analiză facială. Va întreba ce vă doriți și ce așteptări aveți apoi veți stabili împreună un plan de tratament.

Este important, în acest moment, să spuneți medicului dacă aveți alergii, probleme medicale sau dacă luați medicație.

Ce presupune tratamentul cu Acid Hialuronic?

 • Piele dumneavoastră va fi demachiată și spălată cu o substanță dezifectantă.
 • Se va aplica un anestezic topic sau injectabil. Este posibil ca medicul să efectueze niște marcaje pe piele. De obicei Fillerele cu AH conțin lidocaina, un anestezic local, oferind confort pacientului în timpul și după tratament.
 • în timpul injectării, medicul va comunica cu dvs. în permanentă în timp ce va injecta cantități precise în zonele de tratament.
 • Injectarea se poate face cu acul sau canulă în funcție de zona tratată.
 • După tratament, este posibil că medicul să maseze zona pentru modelarea AH.

Ce trebuie să știți după tratamentul de Riduri și Șanțuri cu Acid Hialuronic

 • Efectul tratamentului se observă imediat, dar se va îmbunătății în următoarele săptămâni.
 • În următoarele 2 săptămâni puteți simți sub piele mici denivelări care se rezolvă după acest timp.
 • Este obișnuit să apără edeme .
 • Medicul vă va sfătui să aplicați comprese reci la intervale de 10 minute în primă zi.
 • După injectarea profundă, pe os, poate apărea o senzație de presiune care trece în câteva zile.
 • Este de preferat să evitați efortul în ziua tratamentului.
 • Este de preferat să evitați băile fierbinți și sauna 48 de ore după tratament.
 • Este de preferat să dormiți pe spate în noaptea respectivă și cu capul mai ridicat pentru e limită edemele.
 • La 2 săptămâni veți fi chemat/a la control.

FORMULAR PROGRAMĂRI DR. OȚEL ANA  Ai apelat la serviciile dr. Ana Oțel? Lasă un comentariu cu feedback-ul tău.

  Salut! Sunt dr. Ana Oțel. Cu ce te pot ajuta?
  Call Now ButtonClick pentru apel telefonic