Rejuvenare Faciala cu Laser CO2

Generalități

Laserele medicale sunt folosite de decenii pentru rejuvenare și au evoluat foarte mult in timpul acesta. Dacă la început era o procedură cu recuperare lentă și cu multe complicații, acum a fost dezvoltată în așa fel încât rezultatele sunt la fel de bune dar recuperarea este mai rapida și complicațiile sunt rare.

Inițial, laserul CO2 era folosit in modul ablativ, si chiar daca rezultatele erau excelente, recuperarea era de durata si frecvent apăreau complicații precum eritemul prelungit, hiper sau hipopigmentarea.

Laserul CO2 este un dispozitiv medical, care acționează asupra apei din țesuturi si astfel induce o arsura controlată, limitată la nivelul pielii. Obtinem astfel o vindecare fără cicatrici, o stimulare a producerii de colagen, contracția fibrelor de colagen si reorganizarea acestuia pentru a obține un țesut regenerat, mai ferm si mai tânăr.

Studiile histologice arata inlocuirea atipiilor celulare si displaziilor, ce apar la nivelul pielii îmbătrânite, cu celule epidermale sanatoase. Leziunile elastinei din dermul papilar sunt inlocuite cu depunere de colagen compact in structuri paralele cu suprafata pielii. Imediat dupa tratament apare o reactie inflamatorie cu formare de tesut granulatie, neoangiogeneza, macrofage, fibroblasti care este specifica pentru leziuni in vindecare. Molecula de colagen este scurtata la aproximativ 1/3 din lungimea ei ducand la contractia pielii.

Toate acestea atesta ca laserul CO2 oferă probabil cele mai spectaculoase rezultate in rejuvenare.

Este Potrivit Pentru Mine Acest Tratament?

Tocmai pentru că acest tratament oferă o regenerare a țesutului, se explică de ce este util în mai multe tipuri de afecțiuni care apar la diverse vârste.

Putem trata cu ajutorul acestui dispozitiv cicatricile chirurgicale, cicatricile după arsuri, cicatricile post acneice, ridurile pielii, pielea cu leziuni UV, pielea lipsită de tonus, hiperpigmentarea, leziunile superficiale ale pielii.

Studiile arată o îmbunătățire cu cel puțin 50% a semnelor de îmbătrânire, ridurile fine fiind chiar șterse.

Ridurile dinamice sunt ameliorate dar nu dispar cu acest tratament deoarece mușchiul care formează aceste riduri acționează în continuare. Din acest motiv este recomandat tratamentul concomitent cu toxină botulinică pentru aceste zone.

Uneori este necesar să fie efectuate mai multe ședințe, în special când e vorba de cicatrici.

Contraindicații

  • Expunere prelungită la soare după tratament;

  • Infecții virale, fungice, bacteriene active;
  • Leziuni tegumentare inflamatorii și boli autoimune;
  • Blefaroplastie inferioară transcutanată în antecedente —> risc mai mare de ectropion.
  • Tenul închis la culoare (Fitzpatrick 4-6) prezintă un risc mai mare de hiperpigmentare;
  • Utilizare recenta de isotretinoin pentru ca exista posibilitatea de apariție a cicatricilor hipertrofice; – tendința la cicatrici hipertrofice/keloide.
  • Așteptări nerealiste.

Prima vizita la Medic

Când veniți la clinica pentru consultație, medicul vă va întreba ce vă deranjează și ce doriți să îmbunătățiți la pielea dvs. Veți prezenta un istoric medical și ce medicamente luați. Apoi medicul va efectua o analiză atentă a zonei și vă va recomanda cea mai bună metodă de tratament. Vă vor fi explicate pe larg ce înseamnă procedura, perioada de recuperare și ce aveți de făcut înainte și după procedură.

Este extrem de important să urmați aceste recomandări pentru a obține cele mai bune rezultate si să nu apară complicații.

Ce Presupune Tratamentul

Inainte de tratament: Daca tratamentul se face la nivelul întregii fețe sau in zona peribucală, este important să efectuați profilaxie antivirala pentru infecția cu Herpes chiar daca nu ați avut infecții active în antecedente.

Când veniți la clinică pentru tratament pielea va fi curățata foarte bine pentru a nu rămâne reziduuri de machiaj sa creme ce pot interacționa cu laserul. Cel mai bine este sa veniți cu pielea curățata în prealabil. Apoi se va aplica o crema anestezică pe zona de tratament care va rămâne între 30-60 minute in funcție de grosimea pielii în zona de tratament.

In timpul tratamentului: pentru tratamente în zona perioculara și a pleoapelor se vor pune în ochi picături cu anestezic, o crema protectoare si apoi niște plăcute metalice care protejează globul ocular. Pentru restul zonelor, ochii vor fi protejați prin aplicarea unor ochelari externi. Pe perioada tratamentului va fi pornit un aspirator de fum care poate fi zgomotos. Este posibil să simțiți miros de arsura, dar este perfect normal. După terminarea procedurii se va aplica un film de unguent cu antibiotic sau soluții cu cortizonice în cazul cicatricilor.

După tratament: Veti aplica unguent antibiotic conform recomandărilor. Aplicațiile reci reduc edemul și calmează senzația de arsură. Medicația antiinflamatorie reduce edemul și micșorează disconfortul postprocedural. Este încurajată folosirea cremelor depigmentante dacă există tendința să apară hiperpigmentare (pacienți cu melasma). Este interzisă expunerea la soare. Este interzisă aplicarea de machiaj in primele 5 zile după procedură. Este necesară aplicarea de creme cu protecție solară după vindecare.

Ce se întâmplă după procedură?

Acest tratament presupune o arsura controlată a pielii, dar este totuși o arsura, așa ca va puteți aștepta la:

  • Edem (umflarea zonei tratate)
  • Eritemul (înroșirea zonei)
  • Apariția de cruste
  • Apariția de puncte hemoragice focale
  • Apariția de secreții clare
  • Durere mică/moderată preponderent sub forma de usturime (de aceea se prescrie medicație antalgica si antiiflamatoare)

Aceste reacții nu sunt necesare dar sunt normale daca apar si durează câteva zile dupa tratament, pana cand pielea are suficient timp sa reepitelizeze. Recuperarea poate dura intre 10-14 zile in funcție de zona tratata.

NU ESTE NORMAL DACĂ APAR:

  • Durere care tot creste in intensitate
  • Secreții purulente
  • Miros urat

 

Complicații posibile. Sunt rare dar pot apărea:

  • Minore —> eritem prelungit, milia, acnee, dermatita
  • Medii —> infectii, hiperpigmentare;

  • Majore —> hipopigmantare, cicatrici hipertrofice, ectropion.

Tarifele Tratamentului cu Laser CO2

Prețurile sunt stabilite de clinica unde se realizează procedura:

FORMULAR PROGRAMĂRI DR. OȚEL ANA



    Ai apelat la serviciile dr. Ana Oțel? Lasă un comentariu cu feedback-ul tău.

    Salut! Sunt dr. Ana Oțel. Cu ce te pot ajuta?
    Call Now ButtonClick pentru apel telefonic